/

August 31, 2020

Flexxit integreert werkplek reserveren en oplossingen voor bereikbaarheid en mobiliteit

Flexxit maakt het gebruik van werkplekken, parkeerplekken, vervoersmiddelen etc. stuurbaar door slimme afspraken te maken met gebruikers en die afspraken te automatiseren.

Flexxit integreert de producten en diensten voor mobiliteit en bereikbaarheid met de functionaliteiten om een werkplek te reserveren.

Faciliteiten combineren

Door faciliteiten te combineren en als arrangement aan te bieden kunnen gewenste keuzes aantrekkelijker worden gemaakt. Een voorbeeld is het reserveren van een parkeerplek met laadpaal op de P+R met een fiets voor de laatste meters naar kantoor.

Door aanbod van faciliteiten te integreren en in combinaties aan te kunnen bieden ontstaan ook nieuwe sterke mogelijkheden om te incentiveren en via die weg gewenst gedrag aantrekkelijker te maken.

Je kunt iemand die op een donderdag (piekdag) gebruik maakt van P+R op woensdag (daldag) een parkeerplek aanbieden voor de deur.

Gewenst gedrag nog aantrekkelijker

Door aanbod van faciliteiten te integreren wordt het o.a. mogelijk om een werkplek te reserveren met een parkeerplek.

De kalender toont dan alleen de gecombineerde beschikbaarheid.

Je zou ook een optie kunnen toevoegen voor ‘reserveer met gratis parkeerplek’ waardoor de beschikbaarheid verder wordt beperkt tot woensdagen.

Keuzes die medewerkers maken worden nog beter stuurbaar.

werkplek reserveren met parkeerplek

Belonen/ beprijzen

De mogelijkheden om gewenst gedrag te formuleren en daarop te sturen door middel van incentives worden uitgebreider.

Het wordt bijvoorbeeld mogelijk een werkplek aan te bieden met een gratis parkeerplek op de woensdag of om eens per maand thuiswerken te belonen op een donderdag.

Alternatieven aanbieden

Door integratie met werkplekken wordt het scala aan alternatieven groter dat kan worden aangeboden als een faciliteit niet beschikbaar is op de gewenste dag.

Als alternatief wordt hier o.a. een dag thuiswerken voorgesteld, werken vanaf een andere locatie of het maken van een reservering voor een andere dag met een gratis parkeerplek.