Emissieportaal Plus: Kansen achter de wettelijke rapportages

Samenvatting

Er is veel onduidelijkheid rondom CO2- en klimaatbeleid. Een toonaangevend advocatenkantoor vroeg Flexxit om te helpen met de aankomende emissierapportage. In samenwerking met Flexxit zijn ook de fiscale reisrapportage en het declaratieproces meegenomen. Dit legde de basis voor de volgende grote uitdaging: de aankomende emissienormering voor zakelijke mobiliteit.

Klant

Een internationaal advocatenburo op de Zuidas

Uitdaging

Het advocatenkantoor wilde ontzorgd worden bij de fiscale reisadministratie en de registratie van reis- en thuiswerkdagen. Flexxit, als specialist in data en gedrag in de facilitaire sfeer, werd gevraagd om te helpen met de reisadministratie, het declaratieproces en de CO2-rapportages

Aanpak & oplossing

De aanpak van Flexxit ging verder dan alleen de rapportage voor de overheid. Flexxit stemde het emissierapport af met de fiscale administratie van reisdagen en integreerde een online declaratiemodule. Deze drie modules werden georganiseerd op basis van dezelfde basisdata.

Flexxit keek ook vooruit naar de aankomende emissienormering voor zakelijke mobiliteit en bereidde het advocatenkantoor daarop voor. De rapportage omvatte niet alleen gerealiseerde emissies, maar ook vermeden emissies. Daarnaast werd individuele terugkoppeling over emissie mogelijk gemaakt, inclusief vergelijking met collega’s, en feedback over doelstellingen en realisaties. Dit alles was onderdeel van de aanpak voor gedragsbeïnvloeding die Flexxit effectief heeft gemaakt.

Resultaten

Flexxit organiseerde het proces en de data, en verzorgde maatwerk in samenwerking met de klant. Hierdoor werd een infrastructuur beschikbaar waarmee het emissierapport volgens de vormvoorschriften van de overheid kan worden gegenereerd.

Medewerkers kregen individuele emissieprofielen op hun telefoon om bewustwording van hun eigen gedrag te bevorderen.

De medewerkers werden ontzorgd, zodat zij zich weer konden richten op hun kerntaken.

90%

Declaratieregels berekend en akkoord in plaats van handmatig ingediend

3

Aministratieve processen geautomatiseerd

1

Platform